czwartek, 19 września 2013

Babka jogurtowo-kakaowa ? Zawsze !

Nie musimy mówić, że przepis jest prosty, bo takie kochamy najbardziej.
Babkę przygotowałyśmy w przeciągu 10 minut, reszta pracy należy do piekarnika ;)
Idealna ze szklanką gorącego kakao, na jesienne wieczory !
Składniki:

- 400g jogurtu naturalnego
- 2 szklanki mąki
- pół szklanki oleju
- 2 jajka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szklanka cukru
- 2 łyżki kakao ciemnego
- skórka otarta z jednej cytryny

Sposób przygotowania :
Jogurt ubijamy z cukrem, dodajemy jajka, następnie przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Na koniec ocieramy skórkę z cytryny . Wszystko razem miksujemy, po czym pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 45 minut. Na koniec posypujemy cukrem pudrem.

2 komentarze:

  1. prosto i szybko, do tego banalne produkty. a na pewno w smaku przepyszna :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zdecydowanie, codziennie mogłybyśmy ją jeść :)

    OdpowiedzUsuń