Wierzcie nam, że nie ma nic prostszego w przygotowaniu. To aż niesamowite, że mimo braku sera tak idealnie ciasto to oddaje smak prawdziwego sernika. Polecamy przepis, który same dostałyśmy od znajomej.
Składniki
- 2 jogurty bałkańskiego ( 340g x2)
- 5 jajek
- pół szklanki oleju
- 1 szklanka cukru
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 budynie waniliowe bez cukru
- biszkopty
Sposób przygotowania :
Jeżeli lubicie brzoskwinie, polecamy pokroić je na małe kawałeczki i układamy przed pieczeniem na wierzchu.
- 2 jogurty bałkańskiego ( 340g x2)
- 5 jajek
- pół szklanki oleju
- 1 szklanka cukru
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 budynie waniliowe bez cukru
- biszkopty
Sposób przygotowania :
W misce ubijamy białka z cukrem na sztywno. W osobnym naczyniu ucieramy żółtka po czym dodajemy resztę składników miksując przez 3 minuty. Następnie łączymy ubite białka z przygotowaną masą i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką.
Formę do pieczenia wykładamy papierem, następnie układamy na niej warstwę biszkoptów ( okrągłych ), a na nie wylewamy naszą masę. Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni, pieczemy ok 40 minut.
E.O
Też robiłam taki sernik. Bardzo dobry :)
OdpowiedzUsuń