Kochani, fotorelacja opłakana, jednak przepis jest tak pyszny, że nie mogłyśmy odmówić sobie podzielenia się nim z Wami. Miałyśmy dziś małe problemy techniczne.
Czasem warto zrobić coś co dostajemy pięknie podane, gotowe, zapakowane i pyszne - samodzielnie :) Jednym z takich przepisów są właśnie batoniki kokosowe, w czekoladzie. Polecamy przepis
Składniki
- wiórki kokosowe ok. 250g
- śmietana 36% ok.
- 70g cukru pudru
- 70g masła
- kilka kropli amaretto
- mleczna czekolada 200g
Sposób przygotowania
Składniki
- wiórki kokosowe ok. 250g
- śmietana 36% ok.
- 70g cukru pudru
- 70g masła
- kilka kropli amaretto
- mleczna czekolada 200g
Sposób przygotowania
W garnuszku podgrzewamy masło, śmietankę, cukier puder, na koniec amaretto.
Do
osobnego naczynia wysypujemy wiórki, a następnie dodajemy naszą płynną
masę. Całość mieszamy. Kiedy składniki się połączą, należy formować
kuleczki lub preferowaną przez Was formę ;) Wykładamy naszą kokosankę na
folię aluminiową i wstawiamy na ok. 1,5 godziny do lodówki.
Polewa: W
kąpieli wodnej rozpuszczamy naszą czekoladę, następnie każdy batonik
maczamy w czekoladzie. Wstawiamy je do lodówki na ok 2 godziny.
Smacznego łasuchy ! :)
E.O
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz