niedziela, 20 października 2013

Batoniki bounty domowej roboty !


Kochani, fotorelacja opłakana, jednak przepis jest tak pyszny, że nie mogłyśmy odmówić sobie podzielenia się nim z Wami. Miałyśmy dziś małe problemy techniczne.

Czasem warto zrobić coś co dostajemy pięknie podane, gotowe, zapakowane i pyszne - samodzielnie :)  Jednym z takich przepisów są właśnie batoniki kokosowe, w czekoladzie. Polecamy przepis

   Składniki
 -  wiórki kokosowe ok. 250g
                 - śmietana 36% ok.                    
 - 70g cukru pudru 
- 70g masła 
 - kilka kropli amaretto
 - mleczna czekolada 200g

Sposób przygotowania

W garnuszku podgrzewamy masło, śmietankę, cukier puder, na koniec amaretto. 
Do osobnego naczynia wysypujemy wiórki, a następnie dodajemy naszą płynną masę. Całość mieszamy. Kiedy składniki się połączą, należy formować kuleczki lub preferowaną przez Was formę ;) Wykładamy naszą kokosankę na folię aluminiową i wstawiamy na ok. 1,5 godziny do lodówki.
Polewa: W kąpieli wodnej rozpuszczamy naszą czekoladę, następnie każdy batonik maczamy w czekoladzie. Wstawiamy je do lodówki na ok 2 godziny. 
Smacznego łasuchy ! :)



E.O

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz