Składniki
- 500ml mleka 3,2%
-250ml schłodzonej śmietanki 36%
- 100g mlecznej czekolady
- 1 płaska łyżka ciemnego kakao
- 1 płaska łyżka cukru
- dla tych którzy lubią 3 łyżki amaretto
Sposób przygotowania:
W rondelku gotujemy mleko, kiedy się zagotuje dodajemy czekoladę, kakao i cukier. Wszystko mieszamy żeby nie zrobiły się grudki. Kiedy czekolada się rozpuści dodajemy amaretto i zdejmujemy z gazu. Ubijamy bita śmietanę. Nie pozostaje nic innego jak tylko przelać naszą czekoladę do kubeczka, nałożyć bitą śmietanę i posypać odrobiną kakao. Rozkoszujcie się smakiem!
E.O
Na taką pogodę idealna ! :)
OdpowiedzUsuńMmm, pyszności :)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie! Świetne zdjęcie, urzeka zwłaszcza serwetka ;)
OdpowiedzUsuńJak dla mnie świetny wpis. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńZawsze uważaląm, że gorąca czekolada smakuje wyśmienicie tylko w kawiarni, w domu jakoś mi nie wychodziła. Od kiedy korzystam z porad https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/porady/napoje-i-koktajle/goraca-czekolada-jak-ja-zrobic/ moja czekolada jest wyśmienita. Domownicy ciągle proszą, żebym ją przyrządzała. Polecam!
OdpowiedzUsuń