Składniki na kruche ciasto:
- 2 czubate szklanki mąki
- 2 czubate szklanki mąki
- 1/2 szklanki cukru
- 1 jajko
- kostka margaryny 250g ( Kasia )
Lukier:
- 1 białko
- 1 czubata szklanka cukru pudru, jeżeli lukier będzie zbyt płynny dodać więcej cukru
Sposób przygotowania
Składniki na ciasto zagniatamy. Kiedy ciasto jest gotowe wstawiamy na około godzinę do lodówki. Następnie rozwałkowujemy i wycinamy po cztery identycznej wielkości kwadraty. Na dwóch ściankach wycinamy np. serduszku za pomocą foremki.
Aby połączyć ścianki pudełeczka należy przygotować lukier- wymieszać białko z cukrem pudrem. Następnie składamy ścianki, polewamy lukrem i czekamy aż zastygną. Całość wypełniamy piernikami, a następnie pakujemy w papier/folię i przewiązujemy wstążką.
- 1 jajko
- kostka margaryny 250g ( Kasia )
Lukier:
- 1 białko
- 1 czubata szklanka cukru pudru, jeżeli lukier będzie zbyt płynny dodać więcej cukru
Sposób przygotowania
Składniki na ciasto zagniatamy. Kiedy ciasto jest gotowe wstawiamy na około godzinę do lodówki. Następnie rozwałkowujemy i wycinamy po cztery identycznej wielkości kwadraty. Na dwóch ściankach wycinamy np. serduszku za pomocą foremki.
Aby połączyć ścianki pudełeczka należy przygotować lukier- wymieszać białko z cukrem pudrem. Następnie składamy ścianki, polewamy lukrem i czekamy aż zastygną. Całość wypełniamy piernikami, a następnie pakujemy w papier/folię i przewiązujemy wstążką.
E.O.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz