Składniki
- 2 ząbki czosnku
- mała główka cebuli
- 4 łyżki oliwy
- opakowanie mrożonego szpinaku
- szklanka gorącej wody
- kostka rosołowa
- szklanka gorącej wody
- kostka rosołowa
- serek topiony śmietankowy 100g
- 500g makaronu tagliatelle
- sól, pieprz dla smaku
Sposób przygotowania
Na oliwie podsmazamy drobno posiekaną cebulę, aż się zezłoci. Następnie dodajemy drobno posiekany czosnek i podsmażamy. Teraz dodajemy wodę i kostkę rosołową. Po ok. 5 min dodajemy szpinak, podsmazamy i odparowujemy wodę. Dodajemy serek, kiedy się rozpuści doprawiamy solą i pieprzem.
Ugotowany al denne makaron mieszamy z sosem i...
Ugotowany al denne makaron mieszamy z sosem i...
Smacznego!
E.O.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz