Jedne z naszych ulubionych - nektarynki.
Lekkie, puszyste ciasto, posmakuje każdemu !
Składniki
- 500g nektarynek
- 100g cukru pudru
- 3 jajka
- szklanka mleka
- cukier waniliowy
- 3 jajka
- szklanka mleka
- cukier waniliowy
Sposób przygotowania
Kroimy nektarynki, posypujemy je cukrem pudrem i odstawiamy.
W międzyczasie łączymy cukier puder, cukier waniliowy, jajka, mleko - miksując do połączenia składników.
Do naczynia żaroodpornego ( posmarowanego masłem ) wrzucamy nasze owoce, pokrywamy je przygotowaną masą.
Pieczemy przez ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Wyśmienicie komponuje się z kawą mrożoną !
E.O
ale smakowite ;-D
OdpowiedzUsuńBardzo ! :)
OdpowiedzUsuńI się nie udało ;( mleko pływa dalej w naczyniu, nic się nie ścięło.
OdpowiedzUsuńMoże to wina piekarnika, zawsze się sprawuje ?
OdpowiedzUsuńMy niestety nie miałyśmy problemu. :)
Bardzo fajny przepis, taki łatwy i szybki, dla mnie idealnie :)
OdpowiedzUsuń