wtorek, 30 lipca 2013

Pierś w marynacie z sosu Jack Daniel`s z fasolką szparagową!

To coś nowego, ale pysznego. Polecamy Wam wypróbowanie sosu Jack Daniel`s przygotowując poniższy przepis. 

Składniki



- pierś z kurczaka
- 2 łyżki oliwy 
- 4 łyżki sosu Jack Daniel`s
- 2 łyżeczki masła
- 2 ząbki czosnku
- fasolka szparagowa
- sól, pieprz, dla lubiących - tymianek

Sposób przygotowania




Marynata : wymieszać sos Jack Daniels, olej, sól, pieprz. 
Pokroić pierś w kawałki, następnie włożyć ją do marynaty i wstawić do lodówki na ok. 2 godziny.

Wykładamy pierś do naczynia żaroodpornego, pieczemy przez ok 30 minut w temperaturze 180 stopni.
W międzyczasie gotujemy fasolkę, w posolonej wodzie. 
Na ugotowaną fasolkę polecamy położyć odrobinę masła.

Gotowe !


E.O


2 komentarze:

  1. Myślę, że cały internet w tym momencie zazdrości ci tej buteleczki :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Zdecydowanie, smakuje niesamowicie !

    OdpowiedzUsuń