Lekkie, wilgotne ciasto, które smakuje najlepiej :)
Spróbujcie koniecznie.
Składniki
- 250g jogurtu naturalnego
- 250g cukru
- 3 jaja
- 1 kostka margaryny
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1 cukier waniliowy
- 3 łyżki mleka
- pół szklanki oleju
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Sposób przygotowania
- 250g cukru
- 3 jaja
- 1 kostka margaryny
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1 cukier waniliowy
- 3 łyżki mleka
- pół szklanki oleju
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Sposób przygotowania
Margarynę rozpuszczamy w rondelku, następnie odstawiamy ją do wystygnięcia.
W tym czasie ucieramy jajka z cukrem białym i waniliowym, do otrzymania gładkiej konsystencji.
Teraz do osobnej miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia.
Następnie po kolei do zmiksowanych jajek z cukrem dodajemy mąkę, jogurt naturalny, margarynę
( cały czas miksując ) - do otrzymania jednolitej masy.
Należy wyłożyć formę do pieczenia papierem, wylać do niej przygotowane ciasto.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok. 40 minut.
Na koniec posypujemy upieczone ciasto cukrem pudrem i delektujemy się smakiem :) !
W tym czasie ucieramy jajka z cukrem białym i waniliowym, do otrzymania gładkiej konsystencji.
Teraz do osobnej miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia.
Następnie po kolei do zmiksowanych jajek z cukrem dodajemy mąkę, jogurt naturalny, margarynę
( cały czas miksując ) - do otrzymania jednolitej masy.
Należy wyłożyć formę do pieczenia papierem, wylać do niej przygotowane ciasto.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok. 40 minut.
Na koniec posypujemy upieczone ciasto cukrem pudrem i delektujemy się smakiem :) !
E.O
Uwielbiam ciasto jogurtowe! Proste a jakie pyszne!
OdpowiedzUsuńDokładnie tak ! Zwłaszcza, że wszystko robi się w 10 minut :)
UsuńUwielbiamy przepisy, które są wykonalne dla każdego.
W składnikach jest olej, ale nie jest napisane kiedy go dodajemy.
OdpowiedzUsuń