Zapraszamy, do wykonania przepisu samodzielnie.
Składniki
- 2 galaretki ( wybrany smak )
- 2 płaskie łyżeczki żelatyny
- 3 szklanki mleka
- 2 szklanki wody
- 3 łyżki jogurtu naturalnego ( my użyłyśmy greckiego- był po ręką )
- 1 gorzka czekolada
- 2 łyżki masła
- kilka kropli olejku śmietankowego
Sposób przygotowania
Na wstępie rozpuszczamy nasze galaretki ( każdą w szklance gorącej wody ).
Odstawiamy do wystudzenia.
W tym czasie, miksujemy mleko z jogurtem ( 1 szklanka mleka/ 1 łyżka jogurtu ). Powinna powstać piana, a gdy jest już gotowa dodajemy naszą galaretkę i ponownie miksujemy. Wylewamy do naczynia, studzimy.
Jeśli chodzi o mleczko śmietankowe - miksujemy mleko z jogurtem, po czym dodajemy do niego rozpuszczoną w 3 łyżkach gorącej wody żelatynę. Całość mieszamy i zakrapiamy olejkiem śmietankowym.
Warstwy wylewamy kolejno do naczynia, studzimy. Otrzymujemy w ten sposób 3 warstwy ptasiego mleczka.
Dodatkowo wykorzystałyśmy pojemnik na lód, wlałyśmy masę i również wystudziłyśmy.
W garnuszku rozpuściłyśmy czekoladę, masło. Tak przygotowaną czekoladą polałyśmy nasze trio.
I gotowe !
Odstawiamy do wystudzenia.
W tym czasie, miksujemy mleko z jogurtem ( 1 szklanka mleka/ 1 łyżka jogurtu ). Powinna powstać piana, a gdy jest już gotowa dodajemy naszą galaretkę i ponownie miksujemy. Wylewamy do naczynia, studzimy.
Jeśli chodzi o mleczko śmietankowe - miksujemy mleko z jogurtem, po czym dodajemy do niego rozpuszczoną w 3 łyżkach gorącej wody żelatynę. Całość mieszamy i zakrapiamy olejkiem śmietankowym.
Warstwy wylewamy kolejno do naczynia, studzimy. Otrzymujemy w ten sposób 3 warstwy ptasiego mleczka.
Dodatkowo wykorzystałyśmy pojemnik na lód, wlałyśmy masę i również wystudziłyśmy.
W garnuszku rozpuściłyśmy czekoladę, masło. Tak przygotowaną czekoladą polałyśmy nasze trio.
I gotowe !
E.O
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz