Są zdecydowanie prostym daniem = dla zabieganych.
Składniki
- 3/4 kapusty białej
- 0,7 kg boczku
- 2 cebulki
- makaron łazanki
- sól, pieprz
Sposób przygotowania
Na wstępie należy pokroić kapustę w grubsze paski. Następnie gotujemy ją w posolonej wodzie.
Pamiętajcie aby jej nie rozgotować ( powinno to trwać ok. 20 minut ).
W tym samym czasie gotujemy nasz makaron.
Teraz podsmażamy boczek, aż do wytopienia tłuszczu, dodajemy do niego pokrojoną w kosteczkę cebulę. Doprawiamy solą i pieprzem.
Kiedy kapusta i boczek są gotowe, wszystko razem mieszkamy i doprawiamy jeszcze dla smaku.
Całość łączymy z makaronem.
A teraz smacznego !
Pamiętajcie aby jej nie rozgotować ( powinno to trwać ok. 20 minut ).
W tym samym czasie gotujemy nasz makaron.
Teraz podsmażamy boczek, aż do wytopienia tłuszczu, dodajemy do niego pokrojoną w kosteczkę cebulę. Doprawiamy solą i pieprzem.
Kiedy kapusta i boczek są gotowe, wszystko razem mieszkamy i doprawiamy jeszcze dla smaku.
Całość łączymy z makaronem.
A teraz smacznego !
E.O
Uwielbiam! Robię z kapustą kiszona, muszę spróbować zrobić ze świeżą :)
OdpowiedzUsuńSzczerze polecamy :)
OdpowiedzUsuń