Składniki
- 0,5 kg kurek
- świeża pietruszka
- 2 cebulki
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżki śmietany
- 0,5l wody
- 3 kawałki piersi z indyka
- fasolka szparagowa
- 0,5 kg młodych ziemniaków
- listek laurowy, ziele angielskie
- sól/pieprz dla smaku
Sposób przygotowania
Sos: Kurki i cebulkę kroimy na kawałki, następnie w wodzie zagotowujemy grzyby.
Dodajemy do nich cebulkę, listek laurowy i ziele angielskie i gotujemy przez ok 20 min.
Kiedy wszystko się podgotowało, do kubeczka przelewamy pół szklanki wody z kurek i zagęszczamy ją mąką. Następnie powtarzamy czynność, tym razem dodając śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem.
Wszystko jeszcze chwilę podgrzewamy, aż zgęstnieje. Na koniec dodajemy świeżo posiekaną pietruszkę.
Pierś: Rozbijamy nasze kawałki piersi z indyka, następnie panierujemy w jajku
( doprawionym solą i pieprzem ), w bułce tartej, po czym smażmy ją na odrobinie oleju i masła.
Jako dodatek można podać fasolkę szparagową i młode ziemniaczki.
Smacznego !
Dodajemy do nich cebulkę, listek laurowy i ziele angielskie i gotujemy przez ok 20 min.
Kiedy wszystko się podgotowało, do kubeczka przelewamy pół szklanki wody z kurek i zagęszczamy ją mąką. Następnie powtarzamy czynność, tym razem dodając śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem.
Wszystko jeszcze chwilę podgrzewamy, aż zgęstnieje. Na koniec dodajemy świeżo posiekaną pietruszkę.
Pierś: Rozbijamy nasze kawałki piersi z indyka, następnie panierujemy w jajku
( doprawionym solą i pieprzem ), w bułce tartej, po czym smażmy ją na odrobinie oleju i masła.
Jako dodatek można podać fasolkę szparagową i młode ziemniaczki.
Smacznego !
E.O
pyszny obiadek :) pozdrawiam i polecam dania na grilla http://www.zgrilla.pl/glazurowana-kielbasa-biala-z-grilla/
OdpowiedzUsuń