Wafle z masą śmietankową przygotowujemy już od dawna :)
Mamy nadzieję, że kiedy i Wy spróbujcie - na stałe zagoszczą na Waszej liście ulubionych ! <3
Składniki
- 1 kostka margaryny
- 1,5 szklanki cukru
- pół szklanki mleka
- 2 szklanki mleka w proszku
- 1 opakowanie wafli tortowych
- 4 krople olejku śmietankowego
Sposób przygotowania
Sposób przygotowania
To bardzo proste. Podgrzewamy w garnuszku mleko, margarynę, cukier, olejek.
Kiedy cukier i masło się rozpuszczą odstawiamy do przestygnięcia.
Następnie dodajemy mleko w proszku, mieszając ( lub miksując ), aby uzyskać gładką masę.
Przekładamy ją na wafle i równomiernie rozsmarowujemy.
Wafle owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na ok 2-3 godziny.
Po tym czasie wyjmujemy je, kroimy i smakujemy.
E.O.
Takie wafle, tylko z masą czekoladową, robiłyśmy często z mamą, gdy jeszcze byłam dzieckiem :) PYCHA!
OdpowiedzUsuńuwielbiam je! domowe najlepsze :)
OdpowiedzUsuń