poniedziałek, 22 lipca 2013

Wafle z masą śmietankową !

Wierzcie Nam, najprostsze przepisy smakują najlepiej. Czasem coś bosko smakującego nie wymaga wielkich umiejętności kulinarnych.
Wafle z masą śmietankową przygotowujemy już od dawna :)
Mamy nadzieję, że kiedy i Wy spróbujcie - na stałe zagoszczą na Waszej liście ulubionych ! <3




Składniki

- 1 kostka margaryny
- 1,5 szklanki cukru
- pół szklanki mleka
- 2 szklanki mleka w proszku
- 1 opakowanie wafli tortowych
- 4 krople olejku śmietankowego

Sposób przygotowania


To bardzo proste. Podgrzewamy w garnuszku mleko, margarynę, cukier, olejek.
Kiedy cukier i masło się rozpuszczą odstawiamy do przestygnięcia. 
Następnie dodajemy mleko w proszku, mieszając ( lub miksując ), aby uzyskać gładką masę. 
Przekładamy ją na wafle i równomiernie rozsmarowujemy. 
Wafle owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na ok 2-3 godziny. 
Po tym czasie wyjmujemy je, kroimy i smakujemy.
Pamiętajcie o przechowywaniu ich w pojemniku w lodówce.




E.O.




2 komentarze:

  1. Takie wafle, tylko z masą czekoladową, robiłyśmy często z mamą, gdy jeszcze byłam dzieckiem :) PYCHA!

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam je! domowe najlepsze :)

    OdpowiedzUsuń