Składniki
- 100g cukru
- 500g mąki
- 40g drożdży
- 250ml mleka
- 2 żółtka
- 70g miękkiego masła
- cukier waniliowy
- 1/2 łyżeczka soli
Sposób przygotowania
Mleko, drożdże, cukier, jajka, masło, sól wymieszać przy użyciu miksera. Dodajemy mąkę i ponownie miksujemy. Odstawiamy ciasto do wyrośnięcia na ok 1,5 godz. Następnie z ciasta należy uformować bułeczki. Bułeczki możemy posypać kruszonką.
Gdyby ciasto było za rzadkie, dodajcie mąkę.
Pieczemy w ok. 20-25 minut w temperaturze 180-200 stopni.
- 100g cukru
- 500g mąki
- 40g drożdży
- 250ml mleka
- 2 żółtka
- 70g miękkiego masła
- cukier waniliowy
- 1/2 łyżeczka soli
Sposób przygotowania
Mleko, drożdże, cukier, jajka, masło, sól wymieszać przy użyciu miksera. Dodajemy mąkę i ponownie miksujemy. Odstawiamy ciasto do wyrośnięcia na ok 1,5 godz. Następnie z ciasta należy uformować bułeczki. Bułeczki możemy posypać kruszonką.
Gdyby ciasto było za rzadkie, dodajcie mąkę.
Pieczemy w ok. 20-25 minut w temperaturze 180-200 stopni.
E.O.
Z takimi bułeczkami poranek musiał być udany! Cudnie wyglądają :)
OdpowiedzUsuń