Składniki
- 25dkg margaryny
- 500g mleka w proszku
- 500g mleka w proszku
- 1 szklanka cukru
- 6 łyżek kakao
- 3-4 paczki herbatników
Sposób przygotowania
W rondelku podgrzewamy wodę, masło, cukier. Dodajemy kakao.
Wszystko mieszamy do momentu, aż wszystkie składniki połączą się ze sobą.
Masę przekładamy do miski, następnie miksując dodajemy powoli mleko w proszku. Kiedy uzyskujemy jednolitą masę dodajemy pokruszone herbatniki.
Całość mieszamy, wykładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do lodówki na ok. 4-5 godzin.
Delektujcie się !
Wszystko mieszamy do momentu, aż wszystkie składniki połączą się ze sobą.
Masę przekładamy do miski, następnie miksując dodajemy powoli mleko w proszku. Kiedy uzyskujemy jednolitą masę dodajemy pokruszone herbatniki.
Całość mieszamy, wykładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do lodówki na ok. 4-5 godzin.
Delektujcie się !
E.O
Bardzo fajny wpis. Pozdrawiam !
OdpowiedzUsuńBardzo fajny wpis. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńNie ma lepszego smakołyka niż blok czekoladowy i u mnie w domu pojawia się on regularnie. Ja jestem przekonany, że jak go zrobię według sprawdzonego przepisu https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/przepis/przepis-na-blok-czekoladowy/ to nie ma możliwości, aby nam nie wyszedł.
OdpowiedzUsuń