sobota, 1 czerwca 2013

Blok czekoladowy !

Od dzieciństwa ulubiony przysmak !

Składniki


- 25dkg margaryny
- 500g mleka w proszku
- 1 szklanka cukru
- 6 łyżek kakao
- 3-4 paczki herbatników

Sposób przygotowania 


W rondelku podgrzewamy wodę, masło, cukier. Dodajemy kakao.
Wszystko mieszamy do momentu, aż wszystkie składniki połączą się ze sobą.
Masę przekładamy do miski, następnie miksując dodajemy powoli mleko w proszku. Kiedy uzyskujemy jednolitą masę dodajemy pokruszone herbatniki.
Całość mieszamy, wykładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do lodówki na ok. 4-5 godzin.

Delektujcie się !


E.O

3 komentarze:

  1. Bardzo fajny wpis. Pozdrawiam !

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie ma lepszego smakołyka niż blok czekoladowy i u mnie w domu pojawia się on regularnie. Ja jestem przekonany, że jak go zrobię według sprawdzonego przepisu https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/przepis/przepis-na-blok-czekoladowy/ to nie ma możliwości, aby nam nie wyszedł.

    OdpowiedzUsuń