Mamy nadzieję, że przepis sprawdzi się również Wam.
Składniki
- 2,5 szklanki mąki pszennej
- 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 100 g cukru
- 3 jajka
- szczypta soli
- 1 szklanka mleka
- 50 ml oleju
- 1 łyżka śmietany
- 200g rabarbaru
Sposób przygotowania :
Myjemy rabarbar i kroimy w kosteczkę.
W naczyniu mieszamy składniki suche : mąkę, sól, cukier, proszek do pieczenia.
W osobnym naczyniu mieszkamy : jajka, mleko, śmietanę i dodajemy rabarbar.
Łączymy składniki z obu naczyń i mieszamy chwilę, aby składniki się połączyły.
Kruszonka : ( wszystkie składniki łączymy ze sobą )
W naczyniu mieszamy składniki suche : mąkę, sól, cukier, proszek do pieczenia.
W osobnym naczyniu mieszkamy : jajka, mleko, śmietanę i dodajemy rabarbar.
Łączymy składniki z obu naczyń i mieszamy chwilę, aby składniki się połączyły.
Kruszonka : ( wszystkie składniki łączymy ze sobą )
- 70 g mąki przennej
- ok. 4 łyżek cukru
- 50g masła
Do przygotowanych foremek przekładamy ciasto i posypujemy je kruszonką.
Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez ok 30 minut.
Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez ok 30 minut.
E.O
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz