Bardzo szybkie i proste danie.
Składniki
- pierś z kurczaka 500g
- 8 większych pieczarek
- duża śmietana 18%
- ok 3-4 ząbków czosnku
- makaron penne
- świeża pietruszka
- świeża pietruszka
- sól, pieprz
Zaczynamy od pokrojenia kurczaka na średniej wielkości kostkę, następnie na odrobinie oleju podsmażamy go na patelni, delikatnie doprawiając solą, pieprzem i odrobiną vegety. Kiedy jest już gotowy przekładamy go do naczynia.
Następnie to samo robimy z pieczarkami ( kroimy w plasterki, podsmażamy na masełku doprawiamy pieprzem, odrobiną soli ).
Dodajemy je do kurczaka kiedy są już podduszone.
Dodajemy je do kurczaka kiedy są już podduszone.
Na małym ogniu mieszamy ze sobą pierś i pieczarki, dodajemy całą śmietanę i wyciskamy czosnek. Wszystko łączymy ze sobą mieszając, na koniec doprawiając dla smaku solą i pieprzem. Jeśli ktoś lubi, proponujemy dodanie świeżo posiekanej pietruszki.
W czasie przygotowywania sosu- gotujemy makaron penne.
W czasie przygotowywania sosu- gotujemy makaron penne.
Danie gotowe, smacznego !
Naprawdę używasz Vegety do gotowania?
OdpowiedzUsuńPrzedwczoraj robiłem prawie to samo danie, jednak mój sos był raczej pieczarkowy z kurczakiem, a nie odwrotnie.
W zupełności wystarczy sól + pieprz, glutaminian sodu jest zupełnie niepotrzebny :)
Zdarza nam się używać Ziarenek Smaku, ale w znikomych ilościach.
OdpowiedzUsuńSól i pieprz zapewne wystarczą :)