Dlatego właśnie polecamy ją wszystkim tym, którzy nie mieli jeszcze przyjemności skosztowania.
Składniki
- 1 cebula
- 3 duże ziemniaki
- 2 pęczki rzodkiewki
- 50g masła
- 1l bulionu warzywnego
- 200 ml śmietany
- sól, pieprz
Bulion : seler, pietruszka, 2 marchewki
Bulion : seler, pietruszka, 2 marchewki
Sposób przygotowania
Cebulę i ziemniaki obieramy - kroimy w kostkę. Rzodkiewki myjemy i kroimy w plasterki, listki również myjemy i siekamy je drobno.
W garnku roztapiamy masło, podsmażamy cebulkę tak, aby zeszkliła się, a następnie dodajemy do niej rzodkiewkę, liście i ziemniaki, dodając także bulion. Całość gotujemy przez około 30 minut na średnim ogniu.
Kiedy warzywa będą już miękkie, zupę miksujemy. Dodajemy do niej śmietanę, po czym ponownie zagotowujemy, doprawiając solą i pieprzem.
Kiedy warzywa będą już miękkie, zupę miksujemy. Dodajemy do niej śmietanę, po czym ponownie zagotowujemy, doprawiając solą i pieprzem.
E.O
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz