Składniki
- puszka pomidorów krojonych
- przecier pomidorowy
- 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
- makaron tagliatelle
- 3 ząbki czosnku
- 3 ząbki czosnku
- sól, pieprz, bazylia
Sposób przygotowania
Zaczynamy od makaronu, sam sos jest bardzo szybki w przygotowaniu.
Nastawiamy wodę na makaron, następnie gotujemy tagliatelle.
W międzyczasie rozgrzewamy patelnię z olejem, wyciskamy 3 ząbki czosnku. Chwilkę podsmażamy, a następnie dodajemy tuńczyka. Po ok 3 minutach dodajemy pomidory i przecier. Mieszamy, aby wszystko się połączyło, po czym przyprawiamy dla smaku solą, pieprzem, ziołami ( bazylią ).
Gotowe !
Nastawiamy wodę na makaron, następnie gotujemy tagliatelle.
W międzyczasie rozgrzewamy patelnię z olejem, wyciskamy 3 ząbki czosnku. Chwilkę podsmażamy, a następnie dodajemy tuńczyka. Po ok 3 minutach dodajemy pomidory i przecier. Mieszamy, aby wszystko się połączyło, po czym przyprawiamy dla smaku solą, pieprzem, ziołami ( bazylią ).
Gotowe !
E.O
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz