sobota, 20 kwietnia 2013

Dla lubiących tuńczyka ! Tagliatelle z tuńczykiem i pomidorami

Bardzo proste, szybkie i smaczne danie.

Składniki 

- puszka pomidorów krojonych
- przecier pomidorowy
- 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
- makaron tagliatelle
- 3 ząbki czosnku
- sól, pieprz, bazylia



Sposób przygotowania 




Zaczynamy od makaronu, sam sos jest bardzo szybki w przygotowaniu.
Nastawiamy wodę na makaron, następnie gotujemy tagliatelle.

W międzyczasie rozgrzewamy patelnię z olejem, wyciskamy 3 ząbki czosnku. Chwilkę podsmażamy, a następnie dodajemy tuńczyka. Po ok 3 minutach dodajemy pomidory i przecier. Mieszamy, aby wszystko się połączyło, po czym przyprawiamy dla smaku solą, pieprzem, ziołami ( bazylią ).

Gotowe ! 

E.O










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz