Deser prosty w przygotowaniu, mamy nadzieję, że skusicie się na przygotowanie go samodzielnie.
Składniki
- 100g gorzkiej czekolady
- 250g masła
-20g kawy rozpuszczalnej
- 1/2 litra mleka
- 200g cukru
- 100g mąki krupczatki
- 2 jajka
Sposób przygotowania
W małym rondelku rozpuszczamy czekoladę, na odrobinie masła.
Następnie w większym naczyniu łączymy roztopioną czekoladę, mleko, jajka, kawę, cukier, mąkę, cały czas podgrzewając na niewielkim ogniu, mieszając. Kiedy już się podgrzeje, zdejmujemy z ognia i wszystko razem miksujemy, aż do połączenia się składników w gładką, puszystą masę.
Masę odstawiamy do ostudzenia.
Następnie w większym naczyniu łączymy roztopioną czekoladę, mleko, jajka, kawę, cukier, mąkę, cały czas podgrzewając na niewielkim ogniu, mieszając. Kiedy już się podgrzeje, zdejmujemy z ognia i wszystko razem miksujemy, aż do połączenia się składników w gładką, puszystą masę.
Masę odstawiamy do ostudzenia.
W innym naczyniu ucieramy masło. ( miksujemy )
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz