Mamy nadzieję, że Wam również posmakuje. Polecamy ją zarówno w wersji na ciepło jak i na zimno :)
Składniki
- 3 świeże, zielone ogórki
- 1 serek topiony, śmietankowy ( 100g )
- 1/4 cebuli
- 2 kostki rosołowe
- 3 łyżeczki mączki ryżowej
- 600ml wody
- 50ml kwaśnej śmietany
- sól, pieprz
- koperek
Sposób przygotowania
Ogórki obieramy i ścieramy na tarce. (na dużym oczku) Staramy się je następnie odsączyć z wody.
W wysokim naczyniu blendujemy razem : ogórki, cebulę, serek topiony.
Następnie przekładamy zmiksowane składniki do garnka, zalewamy wodą i gotujemy, dodając kostki rosołowe. ( ok. 20 minut na średnim ogniu, mieszając co jakiś czas ).
Dodajemy przyprawy dla smaku.
Pod koniec gotowania dodajemy śmietanę.
Siekamy drobno koperek, który dodajemy na koniec do zupy.
Zupę można podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Pod koniec gotowania dodajemy śmietanę.
Siekamy drobno koperek, który dodajemy na koniec do zupy.
Zupę można podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
E.O
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz