czwartek, 11 lipca 2013

Łazanki !

Mamy nadzieję, że lubicie łazanki równie mocno jak my :)
Są zdecydowanie prostym daniem = dla zabieganych.

Składniki

- 3/4 kapusty białej
- 0,7 kg boczku
- 2 cebulki
- makaron łazanki
- sól, pieprz


Sposób przygotowania



Na wstępie należy pokroić kapustę w grubsze paski. Następnie gotujemy ją w posolonej wodzie.
Pamiętajcie aby jej nie rozgotować ( powinno to trwać ok. 20 minut ).
W tym samym czasie gotujemy nasz makaron.

Teraz podsmażamy boczek, aż do wytopienia tłuszczu, dodajemy do niego pokrojoną w kosteczkę cebulę. Doprawiamy solą i pieprzem.

Kiedy kapusta i boczek są gotowe, wszystko razem mieszkamy i doprawiamy jeszcze dla smaku.

Całość łączymy z makaronem.

A teraz smacznego ! 




E.O





2 komentarze:

  1. Uwielbiam! Robię z kapustą kiszona, muszę spróbować zrobić ze świeżą :)

    OdpowiedzUsuń