niedziela, 23 czerwca 2013

Bałagan w Eton !

Skoro to "pora truskawkowa" trzeba z tego korzystać.
Dlatego postanowiłyśmy przygotować deser niezwykle smaczny, możliwy do zrobienia przez każdego !

Składniki


- 500g truskawek
- 500ml śmietanki 36%
- 100g bez
- 3 łyżki cukru



Sposób przygotowania




W pierwszej kolejności należy umyć truskawki, odszypułkować je i pokroić na kawałki, zasypując cukrem.
Można je rozgnieść widelcem, aby puściły więcej własnego soku.

Kremówkę ubijamy na sztywno, bez dodatku cukru.
Kruszymy nasze bezy na większe kawałki, po czym dodajemy je do bitej śmietany.
Dodajemy także truskawki, wszystko delikatnie mieszamy.

Deser przelewamy do pucharków. Można udekorować go bezą, owocami.
Najlepiej smakuje schłodzony ! 




E.O












1 komentarz:

  1. Czuję to orzeźwienie! :))
    dariawkuchni.blogspot.

    OdpowiedzUsuń